Uw laminaatvloer zelf leggen:

De laminaatvloeren uit de collectie zijn dankzij het gebruik van moderne kliksystemen eenvoudig zelf te leggen. De belangrijkste aandachtspunten bij het leggen van een laminaatvloer vindt u hieronder.

  • De vloer moet 48 uur acclimatiseren in gesloten verpakking in de te beleggen ruimte bij een temperatuur van minimaal 18 graden Celsius. Bij het acclimatiseren moet het
  • laminaat midden in de kamer liggen, dus niet tegen een wand. De pakken moeten kruislings gestapeld worden met een paar centimeter tussenruimte tussen de pakken onderling. Dit is nodig om de lucht er tussendoor te laten circuleren.
  • De basisvloer moet vlak zijn. Het verloop van de vloer mag niet méér zijn dan 3 mm per strekkende meter; oneffenheden in het vloeroppervlak die groter zijn dan 2 mm moeten worden verwijderd.
  • De basisvloer moet bovendien schoon en droog zijn. Is de vloer niet volledig droog, dan moet een dampdicht vochtscherm worden aangebracht onder de ondervloer
  • Wanneer een ondervloer van foam of rubber (ondervloermateriaal op rol) wordt gelegd, mag deze niet te dik (niet > 3 mm) en te verend zijn. Bij gebruik van softboardplaten als ondervloer is dit niet aan de orde; deze zijn meer stabiel
  • Vóór verwerking dient het laminaat gecontroleerd te worden op gebreken. Panelen met gebreken mogen niet verwerkt worden.
  • De vloer moet voldoende vrij – met 8 à 10 mm afstand - geplaatst worden van wanden en andere vaste objecten in de ruimte, zoals verwarmingsbuizen en drempels.
  • Voor grotere oppervlaktes moet per 10 strekkende meter een overgangsprofiel worden voorzien. Ook tussen verschillende ruimtes moet een overgangsprofiel voorzien worden met 8 à 10 mm ruimte. Deze dilatatievoegen zijn nodig voor het werken van de vloer.
  • Plakplinten mogen uitsluitend bevestigd worden met het dubbelzijdige tape dat is aangebracht op de achterzijde van de plint. Dit is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de vloer voldoende kan werken. Zodra de plakplinten worden gelijmd/gekit of gespijkerd/geniet is dat niet meer mogelijk.

Let op: de hier boven staande instructies zijn algemene instructies die voor het leggen van iedere laminaatvloer moeten worden gevolgd. De vloeren uit onze collectie zijn uitgerust met verschillende typen kliksystemen. Ieder kliksysteem kent een eigen legwijze. Gedetailleerde leginstructies zijn terug te vinden op de verpakking van iedere laminaatvloer. Om aanspraak te kunnen maken op de productgarantie is het altijd van belang de leginstructies nauwgezet op te volgen.

Telefoon:
Alkmaar: 072 520 5700
Utrecht: 030 241 3161
Zutphen: 0575 54 6039

Winkelwagen

Bestellen
Prijs per m2
Laminaatland prijs
Prijs per pak
Benodigde aantal m2
Aantal pakken
Rekening houden met snijverlies
Totaal0,00